«Να δοθεί παράταση στη αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ζητά ο Θέμης Χειμάρας»

Με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάραςζητά την παράταση της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

Οι διεθνείς εξελίξεις οδήγησαν την τιμή του πετρελαίου σε ιστορικά χαμηλές τιμές, ενώ ο περιορισμόςτης κυκλοφορίας της πλειοψηφίας των οχημάτων, οδήγησε σε δραματική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας των πρατηριούχων. 

Παράλληλα, εξηγεί ο Βουλευτής, αυξήθηκαν κατακόρυφαοι πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό, τις μεγάλες απώλειες εσόδων που είχαν οι πρατηριούχοι από τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις των υπόλοιπων υγρών καυσίμων. Όπως αναφέρουν και αρκετοί βενζινοπώλες της Φθιώτιδας, «το πετρέλαιο θέρμανσης προστάτευσε πολλές επιχειρήσεις από το να βάλουν λουκέτο».

Παράλληλα, έδωσε και την ευκαιρία στους πολίτεςνα εφοδιαστούν πετρέλαιο θέρμανσηςαπολαμβάνοντας εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Ειδικότερα, ο Θέμης Χειμάρας, αναφέρει: 

«Η τεράστια πτώση στην τιμήτου πετρελαίου, έχει επιφέρει σημαντική αύξηση στις πωλήσειςτου πετρελαίου θέρμανσης. 

Με ερώτησηπου κατέθεσα στους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, Οικονομίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητώ να επεκταθεί η χρονική διάρκεια αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, πέρα από τις 30 Απριλίου. 

Έτσι, περισσότεροι πολίτεςθα μπορέσουν να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ οι πρατηριούχοιθα πάρουν οικονομική ανάσακαι το μήνα Μάιο έως ότου επιτραπούν σταδιακά οι μετακινήσεις».

Share...

nea

Next Post

Παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως τις 10 Μαϊου 2020

Πα Απρ 24 , 2020
Μένουμε σπίτι! Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 10 Μαΐου 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.  Είχε προηγηθεί η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων […]

Σας ενδιαφέρουν