Ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, για τη στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ

Στις 17 Απριλίου με ανακοίνωσή μας τονίζαμε ότι η ΛΑΡΚΟ οδηγήθηκε στη σημερινή κατάσταση από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ με σχέδιο την απαξίωσή της  και στόχο να οδηγήσουν μία κερδοφόρα εταιρία στη σημερινή της κατάσταση και στην ιδιωτικοποίησή της.

Το σημερινό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη είχε σχεδιαστεί από το 2014 με την κυβέρνηση Σαμαρά και τον κ. Σταϊκούρα ως υφυπουργό να βάζει τις δικές του πινελιές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι το 2018 προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή τη ΛΑΡΚΟ,  εν μέσω τεράστιων δυσκολιών εν μέσω μνημονίων, με βασική θέση την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της με ενιαία μορφή.

Η Ν.Δ. αμέσως μετά τις εκλογές , έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του 2014 ( για την τριχοτόμηση ) και τη ΛΑΡΚΟ στο κρεβάτι του Προκρούστη. Το έργο της απαξίωσης της εταιρείας συνεχίστηκε επιταχυνόμενο.

Σήμερα, μετά την επαίσχυντη ψήφιση στη βουλή της εκκαθάρισης της εταιρείας, κυβέρνηση – εκκαθαριστές αρνούνται τα δεδουλευμένα και το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους. Στους προμηθευτές δεν δίνουν τα οφειλόμενα.

Για όλους αυτούς, τις οικογένειές τους και την οικονομία της περιοχής ποιος νοιάζεται; Χρήματα, και μάλιστα δεδουλευμένα δεν υπάρχουν για το δώρο του Πάσχα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Υπάρχουν όμως για τους καναλάρχες, για τους κλινικάρχες, για τους μπαταχτσήδες της εξουσίας και τις ύαινες των κρατικών χρημάτων.

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Βοιωτίας – Εύβοιας – Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ  στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων:

·        Για τη συνεχή λειτουργία της επιχείρησης.

·        Για επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε μια μακράς πνοής βιωσιμότητα της επιχείρησης.

·        Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων  και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

·        Για τη  διασφάλιση  αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και ασφάλειας. 

·        Για την καταβολή των δεδουλευμένων και του Δώρου Πάσχα.

Η ΛΑΡΚΟ Είναι Εθνικός πλούτος

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί πηγή ζωής για χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, για την οικονομία ολόκληρων περιοχών και των κοινωνιών της Στερεάς Ελλάδας. 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ-ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Share...

nea

Next Post

Σ. Τσιόδρας: 55 νέα κρούσματα, 2. 463 συνολικά, 125 θάνατοι

Πε Απρ 23 , 2020
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 55 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.463, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 52 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 125 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Email […]

Σας ενδιαφέρουν