Αρχαιο-γράφουμε»: Δημιουργική γραφή με οδηγό αρχαία ευρήματα από τη Βοιωτία !

ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 
Η πρότασή μας, με αφορμή τον επερχόμενο εορτασμό των τεσσάρων ετών από τα εγκαίνια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, στις 07.06.2020, είναι απλή.Αρχαιο-γράφουμε». Δημιουργική γραφή με οδηγό αρχαία ευρήματα από τη Βοιωτία
Η δράση μας «Αρχαιο-γράφουμε» απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, αλλά και ενήλικες. Για κάθε ηλικιακή ομάδα έχει δημιουργηθεί μία λίστα ευρημάτων που προέρχονται από όλη τη Βοιωτία. Σας δίνουμε μία φωτογραφία, μία σύντομη λεζάντα με τις βασικές πληροφορίες για το κάθε εύρημα και μόνο για τους μικρούς μας φίλους «λέξεις – κλειδιά» που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν στις δημιουργίες τους.
Για κάθε συμμετοχή στη δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής ενός ευρήματος και μία κατηγορία δημιουργικής γραφής. Το κείμενό σας δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 2.000 λέξεις, ενώ δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο από 200 λέξεις.
Σε όλες τις δημιουργίες πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα/δημιουργού, ο αριθμός του ευρήματος που έχετε επιλέξει (επιλέγετε μόνο ένα εύρημα από τους συνημμένους καταλόγους), η κατηγορία– λογοτεχνικό είδος, καθώς καιστοιχεία επικοινωνίας (κατά προτίμηση ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – email).
Τα έργα σας πρέπει να αποσταλούν ωςαρχείαWord έως τις 29 Μαΐου 2020 στο email που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις συμμετοχές σας (efavioarchaeo@gmail.com). Στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος πρέπει να αναφέρετε το Αρχαιο-γράφουμε και το επώνυμό σας.
Η δράση μας αποσκοπεί στη μάθηση και την ευχάριστη δημιουργία. Οπότε, κείμενα που εμπεριέχουν ακατάλληλο και προσβλητικό περιεχόμενο θα αποστέλλονται πίσω στους συγγραφείς με σχετική ενημέρωση. Είμαστε σίγουροι πως όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε χωρίς να θίξουμε ή να προσβάλουμε κανέναν. Όπως λέει και η παροιμία, «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει». Σε περίπτωση που κάποιος/-α συγγραφέας επιθυμεί να αποστείλει κείμενο και να διατηρήσει την ανωνυμία του/της στη δημοσίευση που θα ακολουθήσει, παρακαλούμε να μας ενημερώσει για τη χρήση ψευδωνύμου.
Οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σας καλούν σε ένα μικρό παιχνίδι φαντασίας, μία αναζήτηση μέσα στους αιώνες, έναν από τους πολλούς τρόπους να ονειρευτούμε κάτι διαφορετικό και μαγικό: πώς θα ήταν εάν μας μιλούσαν πραγματικά τα αρχαία, πώς θα ήταν αν γνωρίζαμε τα μυστικά πίσω από την ύλη;
Η συμμετοχή σας είναι απλή:1. Επιλέγετεένα αντικείμενο από τον κατάλογο που απευθύνεται στην ηλικία σας.2. Διαβάζετε τη σύντομη λεζάντα και μαθαίνετε από πού προέρχεται το κάθε αντικείμενο και από τι υλικό είναι κατασκευασμένο.3. Επιλέγετε μία λογοτεχνική κατηγορία.4. «Αρχαιο-γράφετε» τη δημιουργία σας.5. Συμπληρώνετε στο τέλος το ονοματεπώνυμό σας, την τάξη που πηγαίνετε για τους μικρούς μας φίλους ή το επάγγελμά σας για τους ενήλικες.6. Το στέλνετε στους ανυπόμονους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας με email στη διεύθυνση: efavioarchaeo@gmail.com.7. Λαμβάνετε email για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στη δράση.
Οι μικροί και μεγάλοι συγγραφείς μας θα ανακοινωθούν μετά τις 29 Μαΐου 2020. Οι ιστορίες σας θα συγκεντρωθούν και θα δημοσιευτούν σε μία ψηφιακή έκδοση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών. Όσοι αποστείλετε κείμενο, θα λάβετε email με τις λοιπές λεπτομέρειες πριν την οριστική δημοσίευση, φυσικά με το υπογραφή σας.Περιμένουμε τις δικές σας δημιουργίες και περιμένουμε να σεβαστείτε τα κείμενα άλλων συγγραφέων. Δεν αντιγράφουμε. Δημιουργούμε με διαφορετικού τύπου πινέλα και χρώματα, τα χρώματα της φαντασίας και τα πινέλα των ονείρων μας.
Περιμένουμε με ανυπομονησία τις δημιουργίες σας!Καλή διασκέδαση!

Share...

nea

Next Post

Διεύρυνση της ψηφιακής συνεργασίας ΟΑΕΔ - Google Ελλάδας

Δε Απρ 20 , 2020
Ξεκινά η σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και τηλεκατάρτιση για χιλιάδες μαθητές, σπουδαστές και καταρτιζόμενους του Οργανισμού Μετά την πρόσφατη συνεργασία για τη δωρεάν κατάρτιση 3.000 ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, διευρύνουν το πεδίο […]

Σας ενδιαφέρουν