Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που κήρυξαν  48ωρη Απεργία, στο εργοστάσιο και τα ορυχεία, για τις 21 και 22/4/2020.

Την απεργιακή κινητοποίηση προκαλεί η πολιτική διαχείρισης που επέλεξε ο εκκαθαριστής, τον οποίο διόρισε η κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη πολιτική περιορίζει την παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο, αφήνοντας τα καμίνια χωρίς το πλούσιο μετάλλευμα της Καστοριάς, την ώρα που τα υπόλοιπα ορυχεία δεν μπορούν να καλύψουν την ζήτηση αλλά ούτε και την απαραίτητη ποιότητα για να μπορεί η παραγωγή να λειτουργήσει με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα  δε, αποδιοργανώνει και την παραγωγή μεταλλεύματος αφήνοντας ασυντήρητα τα μηχανήματα εξόρυξης στα ορυχεία, ενώ σπαταλά 7εκ. από το κομπόδεμα διάσωσης της ΛΑΡΚΟ, αναθέτοντας σε εργολάβο να αποκαλύψει μετάλλευμα στην Εύβοια που θα το παραδώσει τον Δεκέμβριο του 2020, όταν η ΛΑΡΚΟ θα δίνεται σε ιδιώτη.

Ο εκκαθαριστής λοιπόν με τον τρόπο που λειτουργεί την ΛΑΡΚΟ αυξάνει διαρκώς το κόστος ,το οποίο «ανέλαβε να περιορίσει» και μόνο στους εργατικούς μισθούς εφαρμόζει την περιστολή του. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αυτό το Πάσχα εκτός από το ότι έμειναν χωρίς Δώρο, είναι και απλήρωτοι για τον μήνα Μάρτιο.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων είναι η μόνη λύση για να μπορέσει να γίνει παντού γνωστό το πώς μεθοδεύεται το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ από την κυβέρνηση, για να ρίξουν για άλλη μια φορά ακόμα την ευθύνη για το κλείσιμό της στους εργαζόμενους  και να παρουσιάσουν την εκποίηση σε ιδιώτη σαν μοναδική λύση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό. Το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ αφορά τους εργαζόμενους όλης της χώρας και γι’ αυτό συντασσόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους. 

Share...

nea

Next Post

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων

Δε Απρ 20 , 2020
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τρίτη 21, την Τετάρτη 22, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου, στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των τοπικών σηράγγων. Ειδικότερα από τις από τις 09:00 έως και τις 19:30, κάθε ημέρας, θα ισχύσουν τα ακόλουθα: – […]

Σας ενδιαφέρουν