Συγχαρητήρια Ταγκαλέγκα προς τη μαθήτρια Μελετίνα Γιοβανούδη

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγχαίρει τη μαθήτρια Μελετίνα Γιοβανούδη μαθήτρια του 3ουΓυμνασίου Λιβαδειάς, η οποία απέσπασε το 2οειδικό έπαινο ποίησης στον 8οΛογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σε συνεργασία με τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος».  Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Β’θμιας Εκπαίδευσης από σχολεία της Ελλάδας, αλλά και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Το ποίημα της Μελετίνας Γιοβανούδη «Ημιτελής Άνθρωπος» διακρίθηκε μεταξύ 800 συνολικά κειμένων που κατατέθηκαν στο φετινό διαγωνισμό. Μια διάκριση που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για τους νέους της πόλης μας που σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να καταθέτουν τις απόψεις, τις ανησυχίες και τα όνειρα τους μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική έκφραση.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στέκονται αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες εμψυχώνοντας τους μαθητές να παράξουν λογοτεχνικό λόγο και με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν συναισθήματα, να καταγράψουν εμπειρίες και να θίξουν ζητήματα που τους απασχολούν μεταδίδοντας τα μηνύματά τους σε όλους τους εφήβους.

Εύχομαι κάθε επιτυχία και πολλές μελλοντικές διακρίσεις στη Μελίνα τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε λογοτεχνικό επίπεδο και να συνεχίσει να ζωγραφίζει εικόνες μέσω του λόγου, καθώς όπως μας έχει διδάξει ο αρχαίος ποιητής Σιμωνίδης ο Κείος «Την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν, την δε ποίησιν ζωγραφίαν λαλούσαν».

Share...

nea

Next Post

Μηχανικός Συντήρησης (ΕC&I)

Πε Απρ 16 , 2020
Email Share...