Χωρίς Δώρο Πάσχα και με ανύπαρκτα μέσα προστασίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Τη Διοίκηση Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ για τη μη καταβολή Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας.

«Σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) του άρθρου 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α780) προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2020 είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2020, με την καταβολή του μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη (14/4/2020). Για την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, όπως έχει γίνει αυτό δεκτό πάγια από τη Νομολογία του Αρείου Πάγου, επισύρονται οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ. 690/45, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8, παρ.1 του Ν. 2336/95.

Η απαξίωση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ έχει φέρει τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Είναι αναγκασμένοι να εργάζονται καθημερινά με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, που σε συνδυασμό με την πανδημία του κορονοϊού εντείνουν την ανησυχία και το φόβο των εργαζομένων για υγεία και την ασφάλεια τους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 21 & 22 Απρίλη 2020, καλώντας τους υπεύθυνους να καταβάλουν άμεσα το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους. Να σταματήσει εδώ και τώρα η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Να σταματήσει εδώ και τώρα ο εμπαιγμός που οδηγεί 1200 οικογένειες σε απόγνωση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Share...

nea

Next Post

Η Τομεακή Οργάνωση Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ

Τε Απρ 15 , 2020
Η Τομεακή Οργάνωση Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, στον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.Σήμερα, μέρα πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, ενώσαμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στις […]

Σας ενδιαφέρουν