«Να σταματήσει ΤΩΡΑ η πολυετής αδιαφορία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την υλοποίηση ανέγερσης Νέου Σχολείου Δηλεσίου»

Με απάντηση προς την Βουλή, επί της ερώτησης του βουλευτή Βοιωτίας – Τομεάρχη Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη,για την πορεία ανέγερσης νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δήλεσι, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ ΑΕ), επιρρίπτουν ευθέως τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, γνωστοποιώντας ότι: 

  • Για το εν λόγω έργο είχε εκπονηθεί μελέτη από την ΟΣΚ ΑΕ από το 2011 για 12θεσιο Δημοτικό Σχολείο αλλά δεν είχε προχωρήσει τότε στην έκδοση οικοδομικής άδειας διότι δεν υπήρχε εγκεκριμένο τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και η περιοχή όπου βρισκόταν το οικόπεδο ήταν εκτός σχεδίου
  • Με το ΦΕΚ 217/ΑΑΠ/22-9-2017 εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό και στη συνέχεια ξεκίνησαν  να γίνονται από την ΚΤΥΠ ΑΕ οι απαραίτητες τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη λόγω αλλαγής νόμων, κανονισμών και προδιαγραφών. Η επικαιροποίηση των μελετών σταμάτησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, καθώς δεν υπήρχε ανοιχτή πρόσκλησηαπό την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για ένταξη στο ΕΣΠΑ ή σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 
  • Η ΚΤΥΠ ΑΕ έχει εντάξει στον προγραμματισμό την επικαιροποίηση των μελετών εφαρμογής και την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου μέχρι το τέλος του 2021, αναμένοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος να ανοίξει πρόσκληση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2021-2027. 

Είναι πια ξεκάθαρο ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να σταματήσει τώρα την συνεχιζόμενη πολυετή απραξία της και να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση και γραφειοκρατικές δικαιολογίες στην ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ανέγερση του Νέου Σχολείου Δηλεσίου Βοιωτίας.

*Επισυνάπτονται οι απαντήσεις του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ 

Share...

nea

Next Post

Κορονοϊός: ψηλά νεκροί και διασωληνωμένοι, 1.866 κρούσματα (24 στη Βοιωτία)

Δε Απρ 5 , 2021
Στα 1.866 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ με μόλις 16.332 τεστ (6.652 μοριακά και 9.680 rapid). Κατεγράφησαν 73 θάνατοι με τα θύματα από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνουν τα 8.453. Ενώ σε 759 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις […]

Σας ενδιαφέρουν