Α.Ο. Μαυρομματίου: Ξέρει να «επιβιώνει»

Μια ομάδα στη Βοιωτία είναι πραγματικά η έννοια της ποδοσφαιρικής «επιβίωσης». Και το πιστεύουμε πραγματικά. Ο Α.Ο. Μαυρομματίου από κει που δεν το περίμενε κανείς βρίσκεται και «επιβιώνει» για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στα «σαλόνια» της Βοιωτίας και όπως δείχνουν τα πράγματα, εκτός απροόπτου, ανανεώνει το εισιτήριο παραμονής και για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά.

Μια ομάδα που έδειξε, με την πρώτη της παρουσία στην α’ κατηγορία το 2015-16, ότι έχει το DNA της «επιβιώσης» στο… αίμα της. Και δεν είναι τυχαίο ότι το «απολαμβάνει» με την πέμπτη πλέον συνεχόμενη παρουσία δημιουργώντας και μια ανταγωνιστική ομάδα που την «σέβονται» όλοι οι αντίπαλοι.

Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν να πούμε ότι η ομάδα του Μαυρομματίου ανέβηκε στην α’ κατηγορία το 2015 (περίοδος 2014-15). Όχι ως πρωταθλήτρια ούτε καν ως δεύτερη ή τρίτος κ.λ.π. Αυτή την περίοδο ο Α.Ο.Μ. είχε τερματίσει στην τελευταία θέση του β’ ομίλου στη β’ κατηγορία με 2 νίκες και 20 ήττες και 24-69 τέρματα. Απλή συμμετοχή δηλαδή. Τότε εκτός από τον Αρματηλάτη καμία άλλη ομάδα δεν ήθελε να ανέβει (ακόμα και η πρωταθλήτρια ομάδα των Πλαταιών). Ο Α.Ο. Μαυρομματίου απάντησε τελικά θετικά στο αίτημα της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας και πήρε θέση για την α’ κατηγορία. Και ποιος θα περίμενε τότε ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να «επιβιώσει» στην α’ κατηγορία; Όλοι μίλησαν για μια απλή συμμετοχή ως απλή εμπειρία.

Και ο Α.Ο.Μ. τους διέψευσε όλους. Μα όλους…

Η ομάδα αίφνης «αναγεννήθηκε» από τις στάχτες της και νάτη τώρα στην πέμπτη της συνεχόμενη συμμετοχή στην α’ κατηγορία ενώ έχει καταφέρει να δημιουργήσει και μια από τις σκληρότερες έδρες του πρωταθλήματος όπου εκεί βασίζει όλη τη δύναμή της.

Το 2015-16 τερμάτισε στην 11η θέση σε σύνολο 15 ομάδων με 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 18 ήττες (22-53).

Το 2016-17 τερμάτισε στην 13η θέση σε σύνολο 14 ομάδων με 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 16 ήττες. Παρ’ όλα αυτά παρέμεινε στην κατηγορία λόγω αναδιαρθρώσεων.

Το 2017-18 τερμάτισε στην 11η θέση σε σύνολο 16 ομάδων με 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 16 ήττες σε μια άνετη σχετικά παραμονή.

Το 2018-19 τερμάτισε στην 7η θέση, την καλύτερη ως τώρα για την ομάδα, με 13 νίκες, 4 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Την φετινή χρονιά βρίσκεται στην 8η θέση με 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 10 ήττες. Στην έδρα του έχει 8 νίκες και 2 ήττες (25-10) και εκτός έδρας 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 8 ήττες (8-32).

Και όπως δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνει ακόμα μια χρονιά αφού και βαθμολογική διαφορά ασφαλείας έχει και οι άλλοι που παλεύουν για την παραμονή έχουν μεταξύ τους παιχνίδια. Βέβαια το πρόγραμμα έχει κάποιες δυσκολίες αλλά έχοντας άλλους έξη «σίγουρους» βαθμούς (με Ορχομενό και Δάφνη) ποιος θα βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι ο Α.Ο.Μ. δεν θα κατορθώσει να «επιβιώσει» και φέτος;

Το Μαυρομμάτι έχει: 22η με Ορχομενό εκτός, 23η: με Αμβρυσσέα εντός, 24η με Ένωση εκτός, 25η: με Κεραυνό εντός, 26η: με Παμβαγιακό εκτός, 27η: με Παναλίαρτο εντός, 28η: με Αρματηλάτη εκτός, 29η: με Δάφνη 3-0 α.α., 30η: ρεπό.

Οι σκόρερς της ομάδας: 

9 γκολ: Στοιχειός Στ.

8 γκολ: Μεγάλος (έχει αποχωρήσει)

3 γκολ: Σιαμανδούρας

2 γκολ: Μπουτάσης, Δρίτσουλας Ι., Αποστόλου

1 γκολ: Λάμπρου Π., Στοιχειός Δ., Σοφός

Share...

nea

Next Post

Αρματηλάτης: Τα… «ρέστα» του στα play – out

Δε Μαρ 30 , 2020
Στα πολύ δύσκολα έχει «πέσει» ο Αρματηλάτης στην πέμπτη του συνεχόμενη παρουσία στην α’ κατηγορία Βοιωτίας. Στις προηγούμενες τέσσερις παρουσίες είτε δύσκολα, είτε σχετικά εύκολα κατάφερνε να κερδίζει την απ’ ευθείας του παραμονή. Φέτος όμως όλα ξεκίνησαν στραβά από την αρχή αφού η ομάδα μέχρι την μη κάθοδο στο πρωτάθλημα […]

Σας ενδιαφέρουν