Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000 στην Τουρκία

Οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στην Τουρκία ξεπέρασαν τους χίλιους, καθώς ανακοινώθηκε ο θάνατος ακόμη 98 ανθρώπων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 είναι 47.029. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έφτασε τους 1.006, ωστόσο την ίδια στιγμή 2.423 ασθενείς ανέρρωσαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 307.000 διαγνωστικά τεστ στην Τουρκία, όπου το ποσοστό της θνητότητας φτάνει το 2,15%.

Στην Τουρκία παρατηρείται εδώ και αρκετές ημέρες μια επιτάχυνση της επιδημίας, καθώς από τις 4 Απριλίου ανακοινώνονται καθημερινά περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πολλαπλασίασε τα μέτρα: τα σχολεία, τα καφενεία και οι πολιτιστικοί χώροι έκλεισαν, οι πτήσεις διακόπηκαν και επιβλήθηκε περιορισμός στις μετακινήσεις.

Share...

nea

Next Post

Οκτώ προτάσεις προστασίας και εξυπηρέτησης των Δημοτών καταθέτει η Δημοτική Παράταξη "ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ" του Σταύρου Χριστακάκη

Πα Απρ 10 , 2020
Κυρία Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Στις ιδιαίτερες και δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε είναι αναγκαίο ο Δήμος μας να βρεθεί δίπλα στον Δημότη.  Αυτονόητα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία συμβάλλει στην εξυπηρέτηση του Δημότη  μας και στην προστασία της υγείας του.  Ο  Δήμος μας έχει χρηματοδοτηθεί με 40.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών για την […]