Επιστολή από την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στον Πρωθυπουργό για στήριξη της Αυτοδιοίκησης

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ο Πρόεδρος, Νίκος Σουλιώτης, Δήμαρχος Καρπενησίου απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς με θέμα την άμεση λήψη πρωτοβουλιών σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού COVID19 και την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Μεταξύ άλλων η Π.Ε.Δ. θέτει το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους δημότες, δεδομένου ότι τα έξοδα έχουν αυξηθεί και τα έσοδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, αναγνωρίζοντας την μεγάλη χρησιμότητα της απόφασης της Κυβέρνησης για εμπροσθοβαρή καταβολή δόσεων από τους ΚΑΠ.Επίσης, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, δεδομένου ότι ήδη πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, είτε αδυνατούν να καλλιεργήσουν λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού, είτε αδυνατούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, λόγω περιορισμένης ζήτησης.

Τέλος, ζητά την παρέμβαση για την επίσπευση των εργασιών και την άμεση απόδοση του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας προς χρήση, έχοντας ως βάση αφενός ότι το νέο Νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει περισσότερες από 250 κλίνες, είναι ήδη πλήρως εξοπλισμένο και αφετέρου ότι μόλις πρόσφατα παρουσιάστηκαν κρούσματα στη Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου στη Ριτσώνα κι ενδεχομένως να υπάρξει μεγάλες ανάγκες για περίθαλψη.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στο περιθώριο της συνεδρίασης αναφέρθηκε στους ήρωες της πανδημίας δηλώνοντας: «Όλοι μας, ο καθένας από το πόστο του, προσπαθούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, έτσι ώστε η χώρα μας να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να προστατεύσουν όλους εμάς. Νιώθω βαθιά ευγνώμων και διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των Δημάρχων της Περιφέρειας μας, θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζομένους στις δομές υγείας, γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες, γεμάτοι επαγγελματισμό και αυταπάρνηση.

Ευχαριστώ επίσης, τα σώματα ασφαλείας που φροντίζουν για την τήρηση των σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας μας. Τέλος, ευχαριστώ το προσωπικό των Δήμων μας και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις κοινωνικές μας δομές και στον τομέα της καθαριότητας, που μένουν στις θέσεις τους, εργάζονται σκληρά και φροντίζουν για όλους εμάς».

Share...

nea

Next Post

77η επέτειο της ολοσχερούς καταστροφής από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής της Αγίας Ευθυμίας και της Βουνιχώρας - Χαιρετισμός Σταθά

Πε Απρ 9 , 2020
Με αφορμή την 77η επέτειο της ολοσχερούς καταστροφής από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής της Αγίας Ευθυμίας και την άλλη ημέρα της γειτονικής Βουνιχώρας, ο Δήμαρχος του Δήμου Διστόμου, Αράχοβας, Αντίκυρας και Αντιπρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Γιάννης Σταθάς, απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό-μηνυμα. Στις 7 Απριλίου 1943 πραγματοποιήθηκε από […]

Σας ενδιαφέρουν