Δήμος Θηβαίων: Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στο Γηροκομείο ΟΧΕΚ

Στη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στο Γηροκομείο ΟΧΕΚ προχώρησε ο Δήμος Θηβαίων. Εν μέσω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία και αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ηλικιωμένων να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους, έστω και από απόσταση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, ο Δήμος προσέφερε ως δωρεά στο Γηροκομείο ένα ολοκληρωμένο σετ εξοπλισμού Η/Υ που αποτελείται από οθόνη, πληκτρολόγιο, κεντρική μονάδα, κάμερα, ηχεία και ακουστικά.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν τις επισκέψεις στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στερώντας τους τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με τους στενούς συγγενείς και φίλους.

Η απώλεια της εγγύτητας και της φυσικής επαφής δημιουργούν ένα αίσθημα απομόνωσης, επηρεάζοντας την ψυχική υγεία των ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας. «Παρότι η φυσική παρουσία είναι αναντικατάστατη, με τη βοήθεια της τεχνολογίας αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να δουν τα οικεία τους πρόσωπα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου.

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου

Πα Μαρ 26 , 2021
Το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός κι ως έτσι θα  θέλαμε να το βλέπουμε. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συναθροίζονται εκεί και σχηματίζουν κοινότητες. Χωρίς το κοινό, δεν υπάρχει θέατρο. Η σχέση του κοινού με τους ηθοποιούς και τον συγγραφέα είναι ιερή, δημιουργώντας μια ιεροτελεστία ιδεών, αισθημάτων και εμπειριών, αναζητώντας […]

Σας ενδιαφέρουν